UNDERSØGELSER OG ATTESTER

 

Graviditetsundersøgelser 
Forsøger dig og din partner at blive gravide eller har du mistanke om graviditet kan du blive testet gratis i klinikken. Dette er ved en urinprøve og testen foretages af sygeplejesken. I graviditetsforløbet skal der foretages nogle undersøgelser hos lægen.
 
Der er tale om 4 graviditets undersøgelser:
- 0. graviditetsundersøgelse: graviditetstest, start på udfyldelse af svangrejournal og generelle informationer.
- 1. graviditetsundersøgelse (8-9. uge)
- 2. graviditetsundersøgelse (25. uge)
- 3. graviditetsundersøgelse (32. uge)

Hvis der er tale om en uønsket graviditet kan der bestilles tid hos lægen til en samtale om muligheden for abort.
 

Test for kønssygedomme 
I klinikken kan du blive testet for de forskellige kønssygdomme. Nogle kan testes ved en urinprøve og andre skal testes ved en blodprøve. Ved tjek for Clamydia og gonokokker skal der bestilles tid hos sygeplejsken. Testen er ved en urinprøve, som vi sender til undersøgelse på sygehuset og får svar derfra efter 4-5 dage. HIV og Syfilis Testes ved en blodprøve og her skal der også bestilles tid hos sygeplejesken. Alt efter hvilken prøve det er skal der bestilles tid til svar hos lægen eller sygeplejesken. Testsvar for Clamydia og Gonokokker kan gives i telefonen.
 
 
Attester 
Udfyldning af attester foregår inde hos lægen. Da der findes mange forskellige attester er det også forskelligt hvor lang tid det tager at udfylde denne og prisen dertil. I de fleste tilfælde er det kommunen, arbejdsgiver, forsikring, mv. der betaler for attesten men i andre tilfælde kan det være for egen regning. Når du bestiller tid til udfyldning af en attest er det vigtig at du fortæller hvilken attest det er du skal have lavet og om vi eller du evt. selv har fået tilsendt attesten. Pga. travlhed eller længden af konsultationen til at udfylde attesten kan der forekomme længere ventetid end til en almindelig konsultation.
 
Kørekortsattest 
For at få lavet en kørekortsattest skal du bestille en dobbelttid hos lægen. Før du kommer ind til lægen skal du udfylde en blanket som udleveres i sekreteriatet. For at få lavet attesten skal du medbringe et billede af dig selv til kørekortet og 500kr kontant til betaling i sekreteriatet, da attesten ikke er dækket af sygesikringen.